Bakkie (Reynsdorp – Commewijne – rechteroever)

Tel.: +597 86 54 130
e-mail: info@warappakreek.com

Voor boekingen bel +597 88 26 049
of e-mail: bondru.tours@gmail.com

Locatie Warappakreek

Waar ligt Warappakreek en Bakkie:

Hoe kom ik naar Warappakreek en Bakkie?:

Met een dagtrip vanuit centrum Paramaribo, met een 3 daagse trip naar Bakkie, Warappakreek www.warappakreek.com, met de SMS-postboot-Commewijne-dagtrip met een kort stop op Bakkie (basic trip vanuit Waterkant-Paramaribo), met de NVB-Boot vanaf Alkmaar Commewijne (openbaar vervoer voor de Surinamer geen retourtrip). 08764270/ 6804028 / 8654130

Prijzen/info:

Warappa Kreek Dagtrip tel 00597 88 26 049 of vanuit NL http://www.surinameholidays.nl/
Commewijne rivier – Bakkie – Alliance – Warappa kreek – Atlantische oceaan
Vanaf Alkmaar stappen we op de (overdekte) boot voor een tocht van 50 minuten over de Commewijne rivier richting Bakkie (voormalig plantage Reynsdorp).
We maken een wandeling door Bakkie en bezoeken het kleine privé museum met een grote collectie oude flessen, prenten, kaarten, schilderijen en andere gebruiksvoorwerpen.

Vervolgens varen we naar het staatsbedrijf Alliance. De gasten zullen informatie krijgen over de geschiedenis van Alliance, dat is ontstaan door samenvoeging (= alliantie) van o.a. de plantages Sporksgift en Lodewijksburg. We maken een wandeling langs de oude directeurswoning, de sluis en langs de huisjes van de contractors. Ook maken we een rondrit achter een tractor over de nog werkende citrusplantage. Bij een kleine warung gebruiken we de uitgebreide warme lunch.

Een van de hoogtepunten van de dag is de boottrip door de Warappa kreek.
De Warappa kreek, waar vroeger meer dan 20 plantages aan grensden, is onlangs in 5 maanden tijd bijna geheel opnieuw uitgegraven. De kreek was sinds afschaffing van de slavernij steeds meer verlaten en is uiteindelijk helemaal dichtgeslibd. Deze unieke situatie heeft ervoor gezorgd dat de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Het eerste stuk van de trip varen we door de smalle, groene kreek. Soms door tunnels van de overhangende bomen met een continue wisselende vegetatie.

Onderweg zijn een aantal bezienswaardigheden uit de koloniale tijd te zien zoals de pas ontdekte stoom suikerfabriek met machines uit 1830. De restanten, waaronder een suikerrietpers, stoommachines en stoomketels, zijn werkelijk uniek. De fabriek is vanaf de kreek via een pad over de oude ringdammen makkelijk te bereiken. Verder zien we tijdens de tocht oude sluizen en de overblijfselen van een oude kameelbrug. Diep in de mangroven zijn zelfs de overblijfselen van een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Het slavernijverleden laat zich ook gevoelen door de aanblik van giftige cactussen tegen op de ringdammen die dienden tegen het ontsnappen van slaven. Het kilometerslange Warappakanaal dat loopt tot de monding van de Atlantische oceaan is in de koloniale tijd door de slaven met de hand gegraven.

Als de kreek overgaat in het Warappakanaal verandert de omgeving drastisch. Langzaamaan verandert het mangrovebos in een moerasgebied met open plekken naar een uniek landschap met mysterieuze dode bomen. We komen nu in een gebied waar heel veel verschillende soorten vogels te zien zijn, waaronder de zeldzame rode ibis en de roze lepelaar.
Het Warappakanaal mondt uit in de Atlantische oceaan vanwaar een zandstrand bereikbaar is. Dit is een prachtig ruig wandelstrand met rondom kilometers zicht. Bij laag water vallen modderbanken droog waarop duizenden bijzondere vogels tegelijkertijd komen fourageren. Zij kunnen door de liefhebbers in alle rust geobserveerd worden vanuit de eerste vogelkijkhut van Suriname! We gaan een stukje wandelen, nemen een kijkje in de vogelhut en genieten even van de rust en de ruimte.

Hierna gaan we weer terug door de kreek, die door de wisseling in het getij een heel ander uiterlijk heeft gekregen. We maken nog een korte sanitaire stop op Bakkie voordat we de boottocht terug naar Alkmaar aanvangen.
De Warappa kreek is een waar paradijs voor vogelaars. Er kunnen op aanvraag speciale trips onder leiding van een ornitholoog georganiseerd worden. Voor de natuurliefhebber is een intermediate trip in ontwikkeling met meer natuur en minder cultuur/historie.

DAGTRIP WARAPPA KREEK

Bondru Tours heeft een exclusieve samenwerking met Warappa kreek voor het verzorgen van dagtrips naar dit gebied.
Telefoonnummer: +597 88 26 049   /  +597 81 35 930
E-mail: bondru.tours@gmail.com

Prijzen info weekend package Bakkie , Warappakreek:
3 daagse volledig verzorgde trip naar Bakkie incl.: transport met de SMS postboot vanuit Centrum Paramaribo(vrijdag),volledige Trip Warappakreek (10km) tot de oceaan (zaterdag), Trip Alliance, 2 nachten verblijf op het dorp Bakkie (Reynsdorp) nieuwbouwlodges met airconditioning, badkamer en toilet, Wandeling+ museum te Bakkie, gids+bootsman, eten en non-alcoholic-drinks, evt. dinner + Movie (documentaire) Nog steeds onderweg van Bakkie naar Hoogezand, of slavernij aflevering te Warappakreek met Roue Verveer. Vrijdags vertrek vanuit Waterkant (SMS pier) 7.30, retour Bakkie zondag (met de SMS-postboot) rond 12.30 uur naar Paramaribo. Prijs Euro 180,– per persoon voor info 08764270 , 08654130, 6804028.

Let op: Bakkie is geen afgeschermd resort maar een leuk dorp wat ook bewoond is door locals. Andere dagen en groepsreizen/ research-base zijn ook mogelijk (prijzen in overleg).

SMS Postboot

Commewijne-rivier tocht met korte stop op Bakkie (drankje,eten, rondleiding, museum, bezoek lokale gemeenschaps-markt) geen tocht naar Warappakreek

Eten te Bakkie kunt u bestellen via 08764270, 6804028, 08654130

bestel u eten svp ook vooraf. 08764270

  Voor   locals     verhuren we ook de lodges zonder tourpakket,  informeer naar de prijs.